De Algemene Leden Vergadering van juni is alweer geweest en deze keer vond het plaats bij Paviljoen van de Dame.

Voor deze vergadering heeft de goede doelen commissie Jolanda Kamphuis uitgenodigd om toelichting te geven over het Ronald McDonald Huis in Groningen, het goede doel waar wij ons dit jaar voor in gaan zetten.

Logo Ronald McDonald Huis Groningen

Jolanda Kamphuis begon haar presentatie met een filmpje over het huis, met Arno van der Heijden in de hoofdrol, dat gemaakt is ter ere van het 25-jarig jubileum van het huis, dat gaf ons een goed beeld van het huis.

Na het tonen van het filmpje is verteld dat het huis recent is verbouwd. Sinds deze verbouwing zijn er vier kamers extra gerealiseerd: het waren er 24 en zijn nu 28 kamers. Logies zijn in het huis mogelijk voor kort- en langverblijf wanneer de kinderen in het kinderziekenhuis zijn opgenomen. De bedoeling is dat de mensen die er logeren zich thuis voelen in het huis en ‘de normale dingen’ kunnen blijven doen zoals zelf eten koken of het doen van de was.

In het huis wordt zelf geen zorg verleend. Wel zijn er veel vrijwilligers in het huis aanwezig die het huis draaiende houden en er mede voor zorgen dat de mensen die in het huis verblijven zich thuis voelen.

De organisatie bestaat zonder subsidies, maar gelukkig wel met veel gulle gevers. Donateurs is een groep die niet groeit, maar gelukkig is er nog behoorlijk wat inkomsten uit giften, acties of natura. Daarnaast is de stichting na de verbouwing gestart met de “Business Breakfastclub Groningen”, lidmaatschap van €75 per jaar (10 ontbijten) roulerend over de bedrijven. De relatie met McDonalds is een permanente, er is goed contact met de franchisers in de regio. Echter van deze financiële stroom alleen kan de organisatie niet bestaan.

Dit was even een korte toelichting over de gegeven presentatie over het Ronald McDonald Huis Groningen, door Jolanda Kamphuis. In de volgende blog zullen wij meer informatie verstrekken over ons goede doel van dit jaar! Mocht je er meer over het goede doel willen lezen en willen weten hoe wij ons gaan inzetten voor het goede doel? Lees dan gerust de volgende blog die volgende week online komt te staan.

Na de presentatie van Jolanda Kamphuis over het goede doel gaf ons nieuwe lid Annemieke Drenth een presentatie over zichzelf aan de hand van een leuke quiz. Annemieke heeft ons veel verteld over de mijlpalen in haar jeugd, over haar snowboard carrière, haar stages in het buitenland en haar verhuizing van Utrecht naar Groningen. Stil gezeten heeft ze niet ;). Annemieke is nu officieel lid van de Junior Kamer. Annemieke, nogmaals welkom bij de JKG!

Via deze weg willen wij Maurijn Westerhof en Paviljoen van de Dame bedanken voor de locatie en de gastvrijheid!