Na IMC Weekend school vorig jaar, is dit jaar de Ronald McDonald Huis Groningen het nieuwe goede doel voor de Junior Kamer Groningen.

Logo Ronald McDonald Huis Groningen

Het Ronald McDonald Huis in Groningen is gelegen aan de Gorechtkade, dichtbij het UMCG. Het huis biedt ouders (vaak van ver) van zieke kinderen de mogelijkheid om kort of lang in het huis te verblijven. Een verblijf in het huis is gerelateerd aan veel specialismen bij het UMCG, zo kunt u bijvoorbeeld denken aan hart- & hersenafwijkingen, oncologie maar ook één van de specialismen als lever- & darmziekten. De gezinnen kunnen verblijven in één van de 28 kamers en kunnen gebruik maken van de vele voorzieningen die in het huis aanwezig zijn. En dat is ook wat het huis zo bijzonder maakt en waarmee het huis zich onderscheidt van de meeste hotels. Men kan namelijk in het Ronald McDonald huis de dagelijkse dingen blijven doen, denk aan het doen van de was, het zelf bereiden van een maaltijd in de gezamenlijke keuken of ’s avonds in de gezamenlijke woonkamer tv kijken. Verder is er voor de mensen voldoende privacy maar kan men ook steun bij elkaar (andere ouders) vinden. Elke dag weer (24-uur per dag) zetten vrijwilligers zich in om het huis ook echt draaiende te houden door ‘er te zijn’.

De organisatie bestaat zonder subsidies en van alleen de financiële stroom van de McDonalds franchisers in de regio kan de organisatie niet bestaan. Gelukkig zijn er nog behoorlijk wat inkomsten uit giften, acties of natura. Daarnaast is de stichting gestart met de “Business Breakfastclub Groningen”, lidmaatschap van €75 per jaar (10 ontbijten roulerend over de bedrijven).

Dit jaar komt er (daar gaan wij onze stinkende best voor doen) ook een mooie donatie van de ons, de JKG. Wij gaan ons dit jaar op verschillende manieren inzetten voor dit goede doel, zo willen wij tijdens ‘de handen uit de mouwen – activiteit’ letterlijk onze handen uit de mouwen steken voor het Ronald McDonald Huis Groningen, dit zal nog voor de zomerstop plaats vinden. Ook zullen wij geld gaan inzamelen tijdens het Lustrum dit jaar en zullen wij in december weer kerstbomen verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan het goede doel.